Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Duidelijke afspraken bij schoolzwemmen in Hengelo

331433 radio twentebad

HENGELO De scholen in Hengelo hebben het nieuwe protocol Veiligheid en Toezicht Schoolzwemmen ingevoerd. Daarmee worden de afspraken en verantwoordelijkheden rond het schoolzwemmen nog duidelijker voor de deelnemers.

In het nieuwe protocol zijn vooral meer afspraken gemaakt over het melden van bijzonderheden, onder meer over kinderen die de Nederlandse taal niet goed spreken, slecht kunnen zwemmen of een beperking hebben. Daarnaast zijn de verschillende taken en verantwoordelijkheden van scholen en Hengelo Sport opnieuw beschreven. De Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) heeft het protocol eind vorig jaar opnieuw kritisch bekeken en aangepast. De gemeente Hengelo onderschrijft het belang daarvan en heeft het vervolgens met vrijwel alle scholen in Hengelo besproken.

Reddingsbrigade Nederland deed onlangs nog een dringende oproep voor het belang van schoolzwemmen, omdat de zwemvaardigheid bij kinderen terugloopt. In Hengelo doen alle scholen evenwel al mee met de natte gymlessen van Hengelo Sport, de gemeentelijke afdeling die de deelname aan sport stimuleert. De meeste kinderen hebben ook al een zwemdiploma. De natte gymlessen zijn vooral bedoeld om de zwemvaardigheid te verbeteren door de leerlingen onder meer les te geven in wak- en reddingszwemmen.

Maar het komt ook geregeld voor dat leerlingen nog geen zwemdiploma hebben. Ook zij kunnen en mogen meedoen aan de natte gymlessen en Hengelo Sport probeert ze dan door te geleiden naar de zwemlessen. Kinderen tot en met 17 jaar uit gezinnen waar weinig te besteden is, kunnen via het kindpakket daarvoor een vergoeding krijgen. De bijdrage is 290 euro per kind per jaar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.