Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Verkeershinder Bedrijvenpark Twentekanaal in Hengelo

331429 radio twentekanaal bord

HENGELO Tot aan de bouwvak is er sprake van verkeershinder op Bedrijvenpark Twentekanaal: het is het gevolg van de tweede fase van het opknappen van het gebied tussen de Diamantstraat en het High Tech Systems Park Twente, met Thales Nederland als hoofdbewoner.

De werkzaamheden beginnen op maandag 19 maart en duren zo n zestien weken. De Saffier- en Smaragdstraat zijn tijdens de operatie tijdelijk ingericht als eenrichtingsweg. Dit duurt tot eind april. De rijrichting is in deze periode vanaf de Diamantraat richting Robijnstraat. Vanaf 30 april tot begin juli 2018 worden de Robijnstraat en Barnsteenstraat aangepakt. Aan het eind van deze periode wordt in het weekend in alle genoemde straten de asfaltdeklaag en in de Opaalstraat een verkeersdrempel aangebracht , meldt de gemeente.

De eerste fase speelde zich af rond het High Tech Systems Park: zo is de Haaksbergerstraat tussen de Oelerbrug en de nieuwe uitrit van het HTSP opgeknapt. Nu is de volgende fase aan de beurt, aldus de gemeente: De revitalisering bestaat uit de verbetering van de ontsluiting, uitstraling en groenstructuur, er komt een nieuwe asfalt deklaag met betonnen goot en de inritten en parkeerplaatsen worden opnieuw ingericht.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.