Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Brandweer Twente in 7,6 minuten ter plaatse

331093 900x900

De brandweer in Twente heeft in 2017 gemiddeld 7,6 minuten nodig gehad om na een melding op de plaats van bestemming te komen. Dit meldt het CBS.

Deze zogenaamde responsetijd bestaat uit de tijd die de centrale nodig heeft om de eenheid te alarmeren, de tijd om uit te rukken na alarmering en de tijd die nodig is voor de rit naar het incident. De brandweer in Twente had vorig jaar gemiddeld 0,6 minuten de tijd nodig om de brandweereenheid te alarmeren. Gemiddeld kostte het daarna 2,7 minuten om uit te rukken. De brandweer deed er vervolgens 4,3 minuten over om bij de brand te komen. Het landelijk gemiddelde dat op 7,7 minuten ligt, is in vergelijking met een jaar eerder gestegen met 12 seconden. Deze toename is te wijten aan de toegenomen uitruk- en rijtijd.

Volgens het CBS zijn er verschillende factoren die de reponsetijd beïnvloeden. In dunbevolkte regio s wordt een groter beroep op vrijwillige brandweerlieden gedaan. De uitruktijden zullen hierdoor langer zijn dan in de steden met een hoge dichtheid van kazernes met meer beroepskrachten. Ook het weer kan een rol spelen. Gedurende een warme periode, zoals in mei en juni 2017, kunnen meer branden in de natuur- of buitengebieden plaatsvinden. De locatiebepaling wordt dan moeilijker, met mogelijke langere alarmerings-, uitruk- en rijtijd tot gevolg.

Kijk voor de cijfers en statistieken van andere korpsen op de website van het CBS.

(Bron: CBS)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.