Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

LokaalHengelo: "Sluiting basisscholen niet zomaar accepteren"

330641 detimp1

LokaalHengelo zegt de voorgenomen sluiting van de openbare basisscholen De Timp en Drienermarke niet zonder slag of stoot te accepteren. Ouders van kinderen op de betreffende scholen zijn eind vorige week geïnformeerd dat de twee locaties dicht gaan. LokaalHengelo wil zo snel mogelijk van het college meer informatie over het gelopen proces en horen of er nog alternatieven zijn voor het besluit.

Fractievoorzitter Leo Janssen vindt dat er zo spoedig mogelijk door de gemeenteraad over gesproken moet worden en wil zo mogelijk een extra raadsvergadering inlassen. Ouders zetten vraagtekens bij de gang van zaken, aldus Janssen: "We begrijpen de opmerkingen en zorgen van ouders. In wijken die nog steeds volop in ontwikkeling zijn en waar veel gezinnen met jonge kinderen wonen zijn scholen belangrijke voorzieningen."

Bestuurder Arno Lentfert, die sinds september Scholengroep Primato leidt, laat in TC Tubantia weten dat het besluit 'ongelooflijk pijn' doet. "Het allermoeilijkste is het sluiten van een school. Er is jaren over gesproken maar er is nooit doorgepakt. Er is op te grote voet geleefd bij Primato , zegt hij. Volgende week maandag en dinsdag zijn er extra ouderavonden over de gevolgen van de sluiting.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.