Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Mogelijke uitbreiding Schouwburg Hengelo

329150 schouwbrug nieuwbouw1

Schouwburg Hengelo heeft onderzoek gedaan naar uitbreiding van het theater met onder andere een kleine concertzaal en meerdere repetitieruimtes voor amateurverenigingen. Uit haalbaarheidsonderzoek blijkt dat deze vergroting het beste kan worden gerealiseerd door nieuwbouw bovenop de middenzaal. Een volledig nieuwe bouwconstructie buiten het gebouw zal de uitbreiding moeten dragen. Begin deze week presenteerde het theater een bouwschets hoe het eruit kan komen te zien.

Directeur Raoul Boer denkt dat het vergroten van het gebouw alleen maar voordelen heeft en in een behoefte voorziet, niet alleen voor de schouwburg zelf of voor de lokale theatergezelschappen die zo naar binnen worden gehaald. Ook voor de stad zou het een aanwinst zijn. "Het kan leiden tot spectaculair gebouw." Een grotere schouwburg kan ook een thuis zijn voor grote dansgezelschappen als Lonneke van Leth uit Den Haag, waarmee Schouwburg Hengelo al jaren nauw samenwerkt.

Of het idee uitgevoerd gaat worden, dat is nog maar de vraag. Daarover zal straks een nieuwe college en de gemeenteraad zich moeten buigen na de gemeenteraadsverkiezingen. De plannen moeten vervolgens in detail worden uitgewerkt. Dan zal ook duidelijk worden wat het gehele project gaat kosten en of het financieel haalbaar is. Volgens Boer kan het ontwerp nog alle kanten op en moet het idee vooral worden gezien als een denkrichting.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.