Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Hengelose Boekenballade, vrolijk literair en muzikaal feestje

327867 radio boekje

HENGELO Er komt weer een Hengelose Boekenballade. Net als vorig jaar organiseren Hengelo Leest, Boekhandel Broekhuis, poppodium Metropool en Bibliotheek Hengelo weer een avond waar muziek en literatuur elkaar een ferme en liefdevolle handdruk gaan geven. Want de Boekenweek komt er weer aan en de Hengelose Boekenballade heeft midden in die week plaats, op donderdag 15 maart, vanaf 19.00 uur in het café van poppodium Metropool. En de entree is gratis.

Het thema van de Boekenweek is Natuur , en daar draait het straks ook om in Metropool. Maar hoe dat thema hier terug gaat komen, dat weten we nog niet. Dat laten we graag over aan de hoofdrolspelers van deze avond , aldus de organisatoren. Zeker is wel dat de bekende cabaretière, columniste én vooral ook natuurliefhebster Nathalie Baartman de avond in goede banen gaat leiden.

Baartman treedt zelf op en ze presenteert en modereert de Boekenballade 2018. Ze zal de verschillende woordkunstenaars op gepaste en natuurlijke wijze aankondigen. Dat zijn A.L. Snijders, clumnist en vooral bekend als uitvinder van het zeer korte verhaal;Atte Jongstra, schrijver en essayist die recent het boek De ontgroende mens uitgaf; Johanneke ter Stege, de zangeres en dichter die de mooiste stukjes tijd verzamelt en aan elkaar rijgt ; Jordi Lammers, schrijver en dichter uit Nijmegen en in 2016 de Campusdichter van de Radbouduniversiteit

En zij is uiteraard ook van de partij: Marijke Agterbosch, regerend stadsdichter van Hengelo, evenals Arthur Adam, singer-songwriter met intrigerende nummers en een stem van elastiek. En, last but not least, SanSan, een zingende Hengelose vriendengroep die vast en los is, paal noch perk, maar toch vlees en vis.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.