In het wegdek komen 50 m2 Wattway zonnepanelen van het Franse bedrijf Colas. Dit stukje innovatie wekt straks genoeg energie op om de 600 ledlampen in de leuningstijlen van stroom te voorzien. Jaarlijks wordt er circa 4500 kWh opgewekt, afhankelijk van het aantal zonuren, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Dat is genoeg om een gemiddeld gezin met twee kinderen een jaar lang van stroom te voorzien. Het geschatte verbruik van de verlichting ligt volgens de gemeente Hengelo op ca. 2800 kWh. Het teveel opgewekte energie zal worden teruggeleverd aan het openbaar net.
Volgens de huidige tarieven op de energiemarkt wekt de brug 744 euro stroom per jaar op (4500 kWh), min het verbruik van 420 euro (2800 kWh) levert de brug dus naar schatting 324,00 euro per jaar op. Hoeveel de kosten bedragen van de zonnepanelen in het wegdek, daarover kan de gemeente Hengelo geen uitspraken doen vanwege 'de commerciële gevoeligheid' hiervan, laat woordvoerder Martin Poorthuis van de gemeente Hengelo weten.
Door de slanke uitvoering van de brug wordt materiaal bespaard en zijn er minder grondstoffen nodig. Hierdoor is minder energie nodig bij de productie van de brug en minder transport voor de onderdelen. De brug is verder onderhoudsarm door gebruik van een duurzame poedercoating op de leuning van de brug
De totale kosten van de brug zijn begroot op 8,2 miljoen euro. Daarvan neemt de provincie Overijssel zo'n 7 miljoen voor zijn rekening. Rijkswaterstaat legt ruim 600.000 euro op tafel voor nieuwe damwanden. Als alles volgens de planning verloopt, dan wordt de Boekelosebrug begin 2019 voor het verkeer geopend.