Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Hengelose initiatieven gevraagd rond viering 150 jaar Stork

326602 150jaarstork

Op 4 september is het 150 jaar geleden dat C.T. Stork zijn machinefabriek in Hengelo opende. Dit jubileum wordt groot gevierd met onder meer het grote theaterspektakel Stork! in Hart van Zuid, een tentoonstelling, een jubileumboek en 150 videoportretten. Ook komt er geld voor Hengelose initiatieven rond 150 jaar Stork in de stad.

Verenigingen, clubs, groepen inwoners, maar ook individuen kunnen een aanvraag kunnen doen om iets te organiseren dat met de viering van het jubileum te maken heeft. Het college van B en W stelt 15.000 euro beschikbaar. De Fuldauerstichting vult dit bedrag aan tot maximaal 30.000 euro.

Iedereen die mee wil doen of een goed idee heeft, kan zich aanmelden bij de Stichting 150 jaar Stork via e-mail [email protected]. De stichting is van plan om begin mei de verdeling van financiële bijdragen vast te stellen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.