Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

SP Hengelo boos over sloopplannen huurwoningen in de Nijverheid

323353 mariastraat1
Beeld: Google Street View

Welbions heeft plannen voor het slopen van kleine eengezinswoningen in de Nijverheid. Het gaat om woningen aan de Mariastraat en Geerdinksweg, die zouden over vijf jaar tegen de vlakte gaan. Plannen voor de sloop is in het verkeerde keelgat geschoten van de SP-fractie. Die wil dat Welbions haar aangekondigde plannen onmiddellijk stopt. De partij wil in de raadsvergadering van 13 februari van wethouder Elferink tekst en uitleg. SP Hengelo vindt dat sloop haaks staat op prestatieafspraken die de gemeente met de woningcorporatie heeft gemaakt.

SP-raadslid Vincent Mulder: In 2013 heeft Welbions een onderzoek gedaan naar de staat van deze woningen, waarin bleek dat opknappen van de woningen de beste optie was. Nu komt er een aap uit de mouw en willen ze alsnog op termijn slopen. Onbestaanbaar in een tijd dat zulke gewilde en betaalbare woningen voor huurders beschikbaar moeten blijven En ja, natuurlijk, zo vindt Mulder: deze huizen hebben binnenkort een flinke beurt nodig. Maar de centen daarvoor heeft Welbions al lang in de tuk. Onderhoud van hun woningbestand hoort gewoon dagelijks beleid en praktijk te zijn. En we praten over 2022. Die opknapbeurt kan al zo in de planning.

Welbions zoekt op dit moment huurders die tijdelijk een woning in De Nijverheid willen huren voor een laag bedrag en als tegenprestatie een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de buurt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.