Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Speeltoestel geschrapt in nieuwe herinrichtingsplannen Enschedesestraat

321108 speelplek centrum enschedesestraat1

Het speeltoestel naast de terrassen van de Twee Wezen en Stravinsky, wie kent het niet... In de herinrichtingsplannen voor de Enschedesestraat is er geen plek meer voor. De veelgebruikte speelplek blijkt geschrapt in het ontwerp. Als het aan de fracties van D66 en SP ligt, dan komt er een nieuwe speelvoorziening voor terug na de herinrichting van de straat. Hiervoor zullen de partijen dinsdag bij de behandeling van de herinrichtingsplannen een motie indienen.

SP-raadslid Hugo Koetsveld: De Enschedesestraat moet een aangenaam verblijfsgebied worden voor iedereen. Dan moeten er ook voor kinderen goede speelvoorzieningen zijn. Daarnaast zijn er in het centrum vaak al te weinig speelplekjes aanwezig. Juist voor ouders met kinderen kan dit een vaker bezoek aan de binnenstad bevorderen.

Ook D66-er Kristel Veneberg betreurt dat er geen plaats is ingeruimd voor een nieuwe speelvoorziening: We hebben in het verleden vaak gehamerd op een kindvriendelijke binnenstad. Initiatieven ontstonden destijds spontaan bij een aantal binnenstadsondernemers, maar nu is het tijd dat de gemeente ook die taak op zich neemt. Bij de herinrichting van de Enschedesestraat zou speelruimte meegenomen moeten worden. , aldus Veneberg.

De motie wordt ingediend tijdens de raadsvergadering van dinsdag 30 januari.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.