Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

De Beerninks zien zonder €œoplossing € geen €œafsluiting € in kwestie Toermalijn

321055 beernink1

De familie Beernink ziet niets in een persoonlijk afsluitend gesprek met burgemeester Sander Schelberg om een einde te maken aan het geschil tussen de familie en de gemeente Hengelo in de kwestie rond KDC de Toermalijn. Schelberg heeft in een brief aangegeven om op korte termijn graag "een afsluitend gesprek" te willen over de kwestie. De Beerninks zelf zien echter geen afsluiting, zonder een oplossing. "Door het gesjoemel met het bestemmingsplan rond de vestiging van het KDC de Toermalijn hebben wij grote emotionele en financiële schade geleden," schrijft de familie in een brief.

"Door het gebruik van het woord afsluitend om de zaak te beëindigen wordt gesuggereerd dat er geen gesprek plaatsvindt, waarin zijdens de gemeente verantwoordelijkheid genomen wordt voor de situatie waarin wij terecht gekomen zijn en slechts na een aantal plichtplegingen voorgesteld wordt het dossier te sluiten. Zo n gesprek heeft geen zin. Wel heeft het zin als er een oplossend gesprek plaatsvindt."

De familie staat wel open voor een gesprek maar dan onder leiding van een onafhankelijke mediator om zo constructief naar een oplossing te zoeken, maar alleen als dat laatste het uitgangspunt is. "Een afsluitend gesprek zal tot niets leiden, waardoor het probleem rond KDC de Toermalijn alleen maar door zal blijven etteren."

De familie Beernink vecht al negen jaar tegen de geluidsoverlast van Kinderdagcentrum De Toermalijn en is daarover in conflict met de gemeente Hengelo. De rechtbank in Zwolle oordeelde vorig jaar dat het woonhuis van de familie in waarde is gedaald van ruim zes tot naar 2,5 ton. De rechter lag een directe relatie met de komst van KDC de Toermalijn.

Een raadsonderzoek en eerdere mediation tussen de twee partijen hebben tot nu toe niets opgeleverd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.