Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Gemeente Hengelo zoekt leden voor nieuwe referendumcommissie

319714 IMG 3196 stembureau1

Gemeente Hengelo zoekt leden voor een nieuw in te stellen referendumcommissie. Een referendumverordening, een initiatief van ProHengelo, is in september 2017 met een meerderheid aangenomen door de raad. Inwoners van Hengelo hebben straks de mogelijkheid om via een burgerinitiatief een referendum aan te vragen over lokale onderwerpen.

De nieuw in te stellen referendumcommissie, die bestaan uit 5 externe leden, gaat de gemeenteraad onder meer adviseren over de toelaatbaarheid van een ingediend onderwerp voor een referendumverzoek. Ook houdt zij toezicht op de uitvoering een referendum.

De commissie komt ongeveer drie keer per jaar bijeen en zo nodig vaker als de commissie dat zelf wenst, of als er een concreet verzoek tot het houden van een referendum wordt ingediend. De leden van de referendumcommissie ontvangen een vergoeding.

Link:

www.hengelo.nl/vacatures/Leden-referendumcommissie
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.