Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

VIDEO: Hengelose revue wil spetteren in jubileumvoorstelling 'Eeuwig jong'

319343 flyer hengelose revue eeuwig jong1

Het zijn de laatste loodjes voor de Hengelose revue. Na maanden van voorbereiding moet het nu weer gebeuren in de schouwburg. De jubileumvoorstelling heet 'Eeuwig jong.' Alles is in gereedheid gebracht voor het grote moment. De decorstukken zijn klaar, de danseressen hebben volop geoefend, de acteurs staan te popelen.

Tekst: Gerard Smink - TC Tubantia

'Eeuwig jong' is de titel van zes voorstellingen die de Hengelose Revue begin februari geeft in Schouwburg Hengelo aan de Beursstraat. Het gaat om een bestaand toneelstuk dat speciaal voor de revue is bewerkt. Het is een lustrumvoorstelling, want de revue bestaat 65 jaar. In de voorstelling wordt een boerderij omgebouwd tot een ware schoonheidssalon. Dat leidt tot allerlei hilarische taferelen in een wervelende show vol muziek, zang en dans.

Spetterende show

Om de kans van slagen op een spetterende show te vergroten, wordt zondag 28 januari 'De Grote Doorloop' gehouden in het eigen gebouw aan de Torenstraat. Dan lopen we nog eenmaal alles na , zegt bestuurslid Henk Kiewik. De echte generale repetitie vindt plaats op donderdag 1 februari in de grote zaal van de schouwburg. Een dag later is de première. Kiewik geniet nu al. Net als in voorgaande jaren zitten er straks vermoedelijk ook weer drie burgemeesters in de zaal. Hij doelt op de huidige burgemeester Sander Schelberg en de voormalige burgemeesters Frank Kerckhaert en Wolter Lemstra.

Voorbereidingen

Bij de revue zijn 65 mensen betrokken, van decorbouwers en acteurs tot aan naaisters van de kostuums. Vaste regisseur is Bertus Braam. "Rond 1 september zijn de voorbereidingen begonnen", zegt Kiewik. Gemiddeld trekken de voorstellingen 3.500 tot 4.000 bezoekers. "Ze komen zelfs van achter Deventer met een bus van 40 personen." Ook bijzonder is dat sommige grimeurs uit Winterswijk komen. We hebben daar een keer een optreden gegeven. Die mensen vonden dat zo leuk, dat ze ons hiermee wilden helpen. Alles is goed op elkaar afgestemd. Iedereen heeft vaste taken. Er wordt gewerkt volgens een strak schema.

Kaarten à 17,50 euro zijn te bestellen bij de schouwburg. De voorstellingen zijn op 2, 3, 4, 7, 8 en 9 februari. Alle informatie over de dagen en tijden is te vinden op hengeloserevue.nl en bij de schouwburg.

Tekst: Gerard Smink - TC Tubantia
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.