Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

50.000 euro voor kunstprojecten in binnenstad Hengelo

Drie beeldende kunstprojecten voor de binnenstad krijgen dit jaar subsidie van de gemeente Hengelo. Dit zijn Stichting Art Brut Biënnale, Stichting Heartpool en het project Container con Amore 2.0 van kunstenaar Pier van Dijk. Elf projecten dienden een aanvraag in. In totaal was er 50.000 euro te verdelen.

Het doel van de gemeentelijke regeling is kansen geven aan Hengelose professionele beeldend kunstenaars om hun werk in Hengelo zichtbaar te maken. Belangrijke criteria voor projecten is dat ze voldoen aan goede artistieke kwaliteit, zichtbaarheid en toegankelijkheid.

Het is het vijfde jaar dat de gemeente subsidie verleent aan projecten voor de beeldende kunst. In 2014 gebeurde dat voor de eerste keer. In de afgelopen jaren hebben verschillende projecten subsidie ontvangen, onder meer Kunst werk aan de winkel , Het Beddenpaleis, Kunst natuurlijk 2, Emma Streetart en Collect Select.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.