Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Tweede termijn voor burgemeester Sander Schelberg

318807 schelberg1 1

De gemeenteraad van Hengelo heeft burgemeester Sander Schelberg voorgedragen voor herbenoeming. De eerste ambtstermijn van de burgemeester loopt op 1 oktober 2018 af. De Hengelose gemeenteraad wil graag dat de burgemeester blijft tot 1 oktober 2024.

De aanbeveling is in de afgelopen maanden voorbereid door een vertrouwenscommissie. De vertrouwenscommissie bestond uit acht raadsleden van verschillende fracties in de gemeenteraad van Hengelo: SP, ProHengelo, CDA, D66, VVD, PvdA, BurgerBelangen en ChristenUnie.

De commissie adviseerde om Sander Schelberg voor herbenoeming aan te bevelen bij de minister van Binnenlandse Zaken. In de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 16 januari stemde de gemeenteraad in met de ze aanbeveling tot herbenoeming.

De voordracht gaat nu naar de waarnemend Commissaris van de Koning Boele Staal. Hij adviseert de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) over de aanbeveling van de gemeenteraad. De minister beslist en draagt de burgemeester voor herbenoeming voor bij Zijne Majesteit de Koning. Een burgemeester wordt benoemd voor zes jaar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.