Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Twentse techniekbedrijven krijgen plek in nieuw Oyfo-museum

318427 oyfo logo 1

Een nieuw Oyfo-museum dat rond 2020 gerealiseerd moet zijn als de gezamenlijke huisvesting een feit is, moet niet alleen een plek voor de bezoeker zijn. Ook Twentse techniekbedrijven krijgen in het museum een podium.


Deze week was er een brainstorm tussen Oyfo en de procestechniekclub Oost, waarin de 22 grootste Twentse bedrijven uit Oost-Nederland uit deze sector, zoals Twence en Thales, vertegenwoordigd zijn. Het is de bedoeling dat deze bedrijven ook ruimte krijgen in een nieuw Oyfo-museum. Zij willen heel graag een bijdrage leveren. Het wordt niet alleen een museum voor de bezoeker, maar ook een museum en podium voor de bedrijven in het oosten van het land," aldus Oyfo-directeur Lous Kerkhof.

Hazemeijer blijft volgens Kerkhof in beeld als serieuze optie voor gezamenlijke huisvesting van Oyfo. Eind vorig jaar bleek dat bestuur en directie de begroting voor de nieuwe huisvesting nog niet rond krijgt. Inmiddels in Oyfo zelfs druk bezig met fondsenwerving en zijn er gesprekken met het Twentse bedrijfsleven.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.