Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Lokaal-Hengelo wil verbod op oplaten ballonnen

318206 ballonnen1

Ieder jaar worden ze opgelaten, ballonnen bij de aankomst van sinterklaas in november. Als het aan Lokaal-Hengelo ligt, dan is die traditie straks verleden tijd, evenals het oplaten van ballonnen bij alle andere feestelijke gelegenheden. Bij de behandeling van de algemene plaatselijke verordening zal de partij een motie aankondigen die er voor moet zorgen dat het oplaten van ballonnen verboden wordt.

De partij ziet een verbod zeker niet als betutteling, maar als noodzaak omdat ballonnen schadelijk zijn voor het milieu. Fractielid Ben van Veen: "Ballonnen horen bij een feestje, maar zijn slecht voor het milieu, dieren en de veiligheid en daarom moeten we ervoor zorgen dat er zo min mogelijk in de natuur terecht komen."

Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 1 miljoen ballonnen worden opgelaten. "Dieren kunnen erin verstrikt raken of de ballonnen aanzien voor voedsel. Als ze de ballonnen opeten kunnen ze daardoor sterven. Met een verbod op het oplaten van ballonnen hopen we dat te voorkomen."

Niet alleen plastic ballonnen leveren problemen op aldus Van Veen: "Ook de populaire wensballonnen leveren door de constructie en het open vuur ook risico s op. Ze kunnen schade aanrichten of brand veroorzaken." Een extra reden voor Van Veen om ook die ballonnen niet meer op te zien gaan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.