Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

VIDEO: Oyfo Muziek verhuist naar Esrein

318186 oyfo logo

De muziekafdeling van Oyfo Kunst & Techniek, nu nog gevestigd in een gebouw achter de Waterstaatskerk aan de Deldenerstraat, verhuist voor 1 april naar Esrein 5. Oyfo laat weten dat het op de huidige locatie niet meer de kwaliteit kan bieden die de organisatie nastreeft. Ook om facilitaire en personele redenen zou een verhuizing noodzakelijk zijn. Daarnaast, zo zegt Oyfo, staat het moeten opereren op drie locaties de volledige fusie en verdere ontwikkeling van de nieuwe organisatie in de weg.


Het pand aan de Esrein 5, eigendom van vastgoedbeheerder EMGA, wordt gezien als een tijdelijke alternatieve locatie om voor de afdeling muziek een oplossing te vinden. Voordeel is dat de gewenste integratie van alle cursusafdelingen kan worden gerealiseerd. Esrein 9 is al in gebruik als huisvesting van de afdeling beeldende kunst, dans en theater, het voormalige CREA. Beiden panden kunnen eenvoudig met elkaar worden verbonden, waardoor alle cursusafdelingen onder één dak komen.

Doel is om uiteindelijk te komen tot een definitieve huisvesting van Oyfo Kunst & Techniek, waarin ook het techniekmuseum wordt geïntegreerd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.