Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Racen voor een kavel in Meander Zuid in Hengelo

317172 radio meander

HENGELO Wie een oogje heeft op een kavel in deelplan Meander Zuid van de wijk Dalmeden, moet op vrijdagmiddag 26 januari de auto startklaar voor de deur klaarzetten, om 16.00 uur website wonenindalmeden.nl raadplegen en vervolgens naar het op dat tijdstip bekend gemaakte adres scheuren. Want daar kunnen gegadigden dan een optie nemen. En wie het eerst komt, mag het eerst kiezen.

De belangstelling voor de kavels is groot, zo is al eerder gebleken. Dat bleek in april vorig jaar al, tijdens de door de gemeente georganiseerde kavelmarkt. Inschrijven kon nog niet, maar de preview trok veel geïnteresseerde bouwers. Tijdens de komende verkoop gaat het om 57 bouwkavels, variërend van 442 tot 795 vierkante meter. Daarvan worden er dertien door Holtkamp Bouw gebouwd, die daarom niet bij de verkoopactie zijn inbegrepen.

De gemeente organiseerde eerder al eens een kavelverkoop waarbij gegadigden in de rij konden staan, en dat leidde ertoe dat de echte gretige belangstellenden alvast in een tentje gingen wachten om vooraan te staan. Op zulke taferelen zitten we niet meer te wachten , aldus wethouder Mariska ten Heuw, die daarbij ook op de weersomstandigheden wijst. Een verloting is geen alternatief, omdat ook de minder serieuze kopers dan een optie op een kavel zouden kunnen nemen, ten nadele van degenen die al tien jaar zitten te wachten. Ten Heuw: Daar zit iets onrechtvaardigs in

En daarom is gekozen voor het via de website bekend maken van de nu nog geheime locatie waar gegadigden zich kunnen inschrijven. Wie het dichtst bij deze locatie woont en onderweg de minste rode lichten tegenkomt op de drukke vrijdagmiddag, lijkt daarbij de grootste kans te maken.

Eerst is er nog een inloopbijeenkomst, waarbij het gas niet op de plank hoeft. Die is op dinsdag 16 januari, tussen 17.30 en 20.00 uur in de bedrijfskantine van het stadskantoor aan de Hazenweg. Om 18.00 uur en om 19.30 uur zijn er korte presentaties. Tussendoor geven uitgiftemedewerkers informatie.

De vraag is groot, omdat de gemeentelijk kavels zo goed als uitverkocht zijn, zegt Ten Heuw. Alles wat we konden verkopen is verkocht, is een optie op genomen of is gereserveerd. Er is dringend behoefte aan nieuwe kavels. En die liggen in Meander Zuid. Die 57 kavels vormen de eerste fase van dit deelplan. Maar dit jaar komen geen nieuwe kavels meer in de verkoop.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.