Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Ben van Veen verder als raadslid van Lokaal-Hengelo

316343 ben van veen1

Gemeenteraadslid Ben van Veen heeft zich per 1 januari 2018 aangesloten bij de fractie van Lokaal-Hengelo. Van Veen werd in mei vorig jaar door het CDA aan de kant gezet na een fundamenteel verschil van inzicht over de samenwerking. Sinds die breuk zat hij in de gemeenteraad als eenmansfractie onder de naam Lid Van Veen.

Van Veen stopt na de gemeenteraadsverkiezingen als raadslid. Hij kiest dan nadrukkelijk voor een dienende rol achter de schermen bij Lokaal-Hengelo. "Een terugkeer is uitgesloten. De combinatie van raadslid en docent is niet meer wenselijk voor mij en mijn gezin," zegt hij. Voor het raadslid, dat zijn CDA-lidmaatschap per 31 december 2017 heeft beëindigd, is 1 januari 2018 het moment om met een nieuw boek te beginnen. "Je kunt beter bij een club zitten die van je houdt dan dat je door je klasgenoten constant wordt gepest", zegt Van Veen, (verwijzende naar een quote uit een column van Theodor Holman in het Parool van 24 november 2017 over een misser van CDA'er Pieter Omtzigt).

Fractievoorzitter Leo Janssen maakt ook bekend dat Van Veen als lijstduwer op de lijst van Lokaal-Hengelo staat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. In oktober vorig jaar verklaarde Van Veen nog om niet bij een andere partij op de lijst te gaan staan. Op dat laatste besluit is hij teruggekomen, maar dan wel op een niet verkiesbare plek. "Leo Janssen wees me op de mogelijkheid van lijstduwer en heeft me over gehaald." Janssen: "Ben is voor ons een waardevolle aanwinst en een visionair denker. Zijn ideeën voor Hengelo passen goed bij Lokaal-Hengelo en zijn van grote toegevoegde waarde voor de toekomst van de partij."

Hoe de volledige lijst van Lokaal-Hengelo er gaat uitzien, dat wordt later deze maand bekendgemaakt.

Laatste wijziging: 05/01/2018 21:05
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.