Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Minister Grapperhaus Justitie en Veiligheid op bezoek bij brandweerkazerne Hengelo

316322 bezoek Grapperhaus VRT

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft vrijdag een bezoek gebracht aan de kazerne Hengelo van Brandweer Twente. De minister kreeg onder meer een demonstratie van de drone Argus die de brandweer vanuit de lucht voor belangrijke informatie kan voorzien. Ook sprak de minister met medewerkers van de brandweer, waaronder enkele vrijwilligers. Burgemeester Sander Schelberg ontving Grapperhaus samen met onder andere de burgemeesters van Enschede, Onno van Veldhuizen en Arjen Gerritsen, burgemeester van Almelo.

Het bezoek van de minister was onderdeel van een werkbezoek aan Veiligheidsregio Twente. Tijdens het bezoek, waarin ook Oldenzaal werd bezocht, is onder meer de regionale crisisorganisatie toegelicht. Als er een grootschalig incident is, wordt deze gealarmeerd en werken de verschillende hulpdiensten samen aan de bestrijding en goede afhandeling. Bij het bezoek kwam ook het thema Ondermijning aan de orde en de gezamenlijke aanpak hiervan door de Twentse overheden. Ruim de helft van de Twentse gemeenten heeft zo'n ondermijningsbeeld. Hierbij ligt de nadruk op de aanpak van hennep, zorgfraude en Outlaw Motorcycle Gangs.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.