Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Nieuwe centrummanager Hengelo komt eraan

314381 radio enschedesestraat 2

HENGELO Begin volgend jaar maakt de Stichting Centrummanagement Hengelo bekend wie de nieuwe centrummanager wordt. We zijn nu in het beslissende stadium van de procedure , vertelt SCH-voorzitter Roland Schwind. Er hebben zich 24 kandidaten gemeld als opvolger van de huidige centrummanager, Gerard Veldhof. Die heeft te kennen gegeven ermee te willen stoppen.Schwind is tevreden met de kwaliteit van de kandidaten, zowel mannen als vrouwen. Ze hebben echt wat te bieden, het zijn serieuze mensen. Ja, er zijn ook mensen bij die we zelf al kennen, maar ook sollicitanten van buiten de regio. Die laatsten kunnen voor een extra frisse blik zorgen. Maar het kan natuurlijk ook een pré zijn als ze op de hoogte zijn van de plaatselijke problemen. De nieuwe centrummanager gaat de komende jaren een belangrijke rol spelen bij de ontwikkelingen in de binnenstad. Want er staan grote reconstructies op de agenda, zoals de herinrichting van het Marktplein en de Enschedesestraat. Schwind: De nieuwe centrummanager moet onder meer de stem van de ondernemers laten doorklinken. Ook het samenspel met de partners, met de gemeente als belangrijke partij, is belangrijk. Het zal iemand met stevige diplomatieke vaardigheden moeten worden. Iemand die bruggen kan bouwen , aldus Schwind. De nieuwe centrummanager zal ook het bestuur moeten voeden met wat het veld aangeeft. Een duidelijke stem laten doorklinken en advies geven.

Schwind is tevreden met de kwaliteit van de kandidaten, zowel mannen als vrouwen. Ze hebben echt wat te bieden, het zijn serieuze mensen. Ja, er zijn ook mensen bij die we zelf al kennen, maar ook sollicitanten van buiten de regio. Die laatsten kunnen voor een extra frisse blik zorgen. Maar het kan natuurlijk ook een pré zijn als ze op de hoogte zijn van de plaatselijke problemen.

De nieuwe centrummanager gaat de komende jaren een belangrijke rol spelen bij de ontwikkelingen in de binnenstad. Want er staan grote reconstructies op de agenda, zoals de herinrichting van het Marktplein en de Enschedesestraat. Schwind: De nieuwe centrummanager moet onder meer de stem van de ondernemers laten doorklinken. Ook het samenspel met de partners, met de gemeente als belangrijke partij, is belangrijk.

Het zal iemand met stevige diplomatieke vaardigheden moeten worden. Iemand die bruggen kan bouwen , aldus Schwind. De nieuwe centrummanager zal ook het bestuur moeten voeden met wat het veld aangeeft. Een duidelijke stem laten doorklinken en advies geven.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.