Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Gemeente Hengelo klaar voor jaarwisseling

314120 radio 2018

HENGELO Vuilnisbakken worden weggehaald, alle parkeermeters in de binnenstad krijgen zaterdagavond een kap en gebouwen worden geïnspecteerd op openstaande ramen: de gemeente bereidt zich voor op de jaarwisseling. Er is ook een telefoonnummer voor Hengeloërs die vuurwerkoverlast willen melden: 14 074.

Na de jaarwisseling vorig jaar noteerde de gemeente een schadebedrag van zo n 25.000 euro. De meeste schade werd veroorzaakt bij scholen en schoolpleinen. Verder moesten prullenbakken, hondenpoepbakken en verkeersborden het ontgelden. Daar heeft de gemeente ook nu weer maatregelen op afgestemd.

Zo gaan alle binnenbakken uit de vuilnisbakken en worden alle 700 afval- en hondenpoepbakken in de stad afgesloten. In het buitengebied worden alle vuilnisbakken weggehaald. Vanaf 2 januari komen ze overal weer terug. De gemeente inspecteert bovendien alle gemeentelijke gebouwen op openstaande ramen of brandbaar materiaal in de directe omgeving. Ook de scholen is dringend geadviseerd om vuilcontainers binnen te zetten, kerstbomen weg te halen en ramen en deuren goed af te sluiten.

Stadstoezicht is rond de jaarwisseling extra alert op overlast door het vroegtijdig afsteken van vuurwerk, vooral op hotspots zoals schoolpleinen en tunnels. Afsteken mag op oudejaarsdag van 18.00 uur tot nieuwjaarsnacht 02.00 uur. De politie handhaaft op het afsteken van illegaal vuurwerk en carbid. Minderjarigen van 12 tot 18 jaar worden voor overtredingen in eerste instantie doorverwezen naar bureau Halt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.