Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

"PET Paviljoen € naar Hengelo

313133 radio pet 2

HENGELO Het PET paviljoen, dat in Enschede staat, verhuist volgend jaar vanaf februari/maart naar Hengelo. Het transparante gebouw krijgt een plek bij het ROC van Twente. Dat werd zaterdagmiddag bekend gemaakt tijdens de opening van een nieuwe expositie over LOOS.FM, een stichting die zich heeft gespecialiseerd in tijdelijke monumenten. Het is ook de laatste expositie.

Het PET Paviljoen is een tijdelijk gebouw van 6 bij 30 meter en informeert over duurzaamheid en milieuproblematiek. Het heeft vijf jaar op het zogenaamde Robson-terrein in Enschede gestaan als galerie en wijkcentrum. Op dit oude fabrieksterrein is woningbouw gepland. Het paviljoen is opgebouwd uit transparante platen, gevuld met PET-flessen.

De drager van het gebouw, een staalskelet, is zo ontworpen dat het gemakkelijk gedemonteerd en opnieuw gebruikt kan worden. Ook andere materialen zijn gekozen vanwege deze mogelijkheid tot hergebruik.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.