Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Hengelose kermis begint voortaan later

312449 radio kermis

HENGELO Het duurt weliswaar nog even, maar de gemeente heeft alvast besloten om de openingstijden van de Lambertuskermis in september te wijzigen. Dat is gebeurd in verband met de schooltijden.

Op woensdag, donderdag en vrijdag gaan de attracties voortaan vanaf 13.30 uur draaien. Dat is een flink stuk later dan de traditie dat wilde: in voorgaande jaren ging de kermis altijd al om 12.00 uur open. De gemeente heeft de openingstijden aangepast op verzoek van de exploitanten: die zaten het eerste uur altijd duimen te draaien omdat jongeren nog op school zaten.

Op zondag is het precies andersom: dan gaan de attracties juist eerder draaien. Om 12.00 uur al, in plaats van 13.00 uur, zoals gebruikelijk. Dat is gebeurd op verzoek van pastoor Marc Oortman van de Lambertusbasiliek. De kermis begint voortaan direct na het einde van de mis.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.