Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Breed artistiek protest tegen dreigende kap ceder in centrum Hengelo

311355 radio ceder2

HENGELO De Hengelose kunstenaarswereld en anderen is in actie gekomen tegen het dreigende kappen van de ceder op het Burgemeester Janssenplein. Beeldend kunstenaars, fotografen, dichters en amateurs geven breed gehoor aan de oproep van hun collega Herbert Capelle voor een artistieke protestactie.

De gezonde boom moet van de gemeente weg in verband met de komende reconstructie van het plein. Dat is tegen het zere been van Hengelose groene organisaties waaronder de natuur-en milieuraad en nu zijn ook de kunstenaars in het geweer gekomen. Met foto s, video s, schilderijen, grafiek, tekeningen en gedichten tekenen ze protest aan tegen de dreigende kettingzaag.

Sinds ik mijn oproep plaatste aan kunstenaars, creatievelingen, cultuur- en natuurliefhebbers om werk in sturen, ontvang ik iedere dag mooie afbeeldingen in mijn mailbox , aldus fotograaf, kunstenaar en bierbrouwer Capelle. Elke dag komen er fraaie kunstwerken bij met het thema blauwe ceder, met subthema's bomen, natuur en Hengelo, voor wie meer aanknopingspunten zoekt.

Capelle: Nieuw of bestaand, alles kan als je het maar digitaal kunt aanleveren, liefst in een hoge resolutie. De kwaliteit van het werk tot nu toe is aangenaam hoog. Zo goed zelfs dat de verzameling als galerie De Blauwe Ceder al honderden bezoekers per dag trekt. De actie gaat door, hij vraagt iedereen om een foto, tekening of tekst te sturen van of over de blauwe ceder.

Inzendingen worden op de Blauwe Ceder van Hengelo website gepubliceerd, mits passend bij het onderwerp. Werk insturen gaat via het contactformulier blauweceder.wordpress.com. Daar is ook de galerie te vinden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.