Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Gezocht: informatie over Hengelose indo-rockbands

311344 radio boomerangs

HENGELO Het bruiste in Hengelo in de jaren 50 en 60 op het gebied van de popmuziek. Er speelden tientallen bandjes in buurthuizen, wijk- en jongerencentra. Wie een gitaar kon vasthouden, zat in een beatgroepje.

Ook de indo-rockbands deden volop mee. Ze brachten de rock n roll naar Hengelo, zoals The Boomerangs, The Jackals en The Melody Rythmics. Y-Sect bracht de soul. En over die indo-bandjes heeft Poparchief Twente een bijeenkomst georganiseerd, dinsdagmiddag 12 december vanaf 14.00 uur in Museum Hengelo aan de Beekstraat. Wie die jaren heeft meegemaakt, wie in zo n bandje heeft gespeeld of wie zo maar is geïnteresseerd, is welkom.

Leuk om met elkaar nog eens terug te kijken , zegt Pel Kotkamp van het Poparchief. Hij is bezig met het schrijven van een boek over de Hengelose popgeschiedenis in de jaren 50 en 60. En hij zoekt nog wat informatie over een aantal indo-bandjes, waaronder The Witterlands, The Fellows en The Flaming Stars. Dat is mede de achtergrond van deze middag. De toegang is gratis.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.