Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Hengelo wil replica van Hijschgebouw op marktplein

311131 replica hijschgebouw

Het ontwerp van West 8 heeft de verkiezing van het marktplein gewonnen. Van de 4118 Hengeloërs die een geldige stem hebben uitgebracht kozen er 2791 voor het ontwerp met het Hijschgebouw. Dat is bijna 68%. Het ontwerp van Mecano kreeg 22 procent van de stemmen en IAA Architecten 10 procent.

Wanneer een replica van het Hijschgebouw op het marktplein verschijnt is nog onduidelijk. Om het plan uit te voeren is een bestemmingsplanwijziging nodig. Dat betekent dat het wel een jaar of langer kan duren voor de schop in de markt gaat.

Volgens voorzitter Roland Schwind van Stichting Centrum Management is het nu wachten tot er een definitief ontwerp op tafel ligt. Dan wordt bekeken welke onderdelen van het ontwerp al uitgevoerd kunnen worden. En de komende tijd gaan wij graag met mensen in gesprek over de verdere uitwerking van het winnende schetsontwerp. Iedereen die graag zijn of haar steentje wil bijdragen is van harte uitgenodigd! Samen geven we Hengelo een markt waar inwoners en ondernemers weer trots op kunnen zijn! , aldus Schwind.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.