Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

'Kruising bij Oude Molenweg in Hengelo is veilig'

310905 radio verkeersbord

HENGELO De gemeente gaat het kruispunt Oude Molenweg/Colensostraat niet aanpakken: daar is geen aanleiding toe, er is geen sprake van een onveilige verkeerssituatie. Dat laat het college van B en W aan raadslid Leo Janssen (LokaalHengelo) weten. Volgens hem is het er gevaarlijk en wordt er ook veel te hard gereden.

Ons is niet bekend dat hier te hard wordt gereden of dat er sprake is van een gevaarlijke verkeerssituatie. Dat blijkt niet uit de ongevallen- en snelheidsregistratie en ook niet vanuit de gemeentelijke meldingenlijn. De politie bevestigt dit bij navraag. Op basis hiervan zien wij geen aanleiding iets aan de situatie te veranderen , aldus het college.

Er komt ook geen elektronisch snelheids-indicatiebord, zoals Janssen graag wil. Het college: De gemiddeld gereden snelheid op de Oude Molenweg is ruim onder de toegestane snelheid van 50 km/uur. Ook extra strepen op de weg bieden hier geen toegevoegde waarde aan een verbeterde verkeersveiligheid.

Een camera komt er evenmin. Die had wel bij een bewoner van de Colensostraat geplaatst mogen worden maar camera s worden alleen geïnstalleerd bij verkeerssituaties waar veel (bijna)ongevallen plaatsvinden. En daar is op de hoek Oude Molenweg/Colensostraat absoluut geen sprake van.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.