Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Welbions bouwt geen 'Tiny Houses' in Hengelo

310900 radio huisje

HENGELO De gemeente Hengelo en woningcorporatie Welbions zullen niet meewerken aan de bouw van superkleine woninkjes, de Tiny Houses. Die huisjes zijn een internationale trend en de gemeenteraad vroeg in een motie om er vijftien van te bouwen. Maar de gemeente en Welbions zien er niets in: veel te duur. Wel zijn er verschillende particuliere initiatieven voor de bouw van Tiny Houses en het college van B en W bekijkt hoe het daaraan kan meewerken.

Welbions gaat ze zelf niet bouwen omdat ze alleen maar geld zullen kosten. Er zou een aanzienlijk tekort ontstaan, ook als de gemeente meebetaalt. Bovendien sluit het Tiny Houses-concept niet aan op de woningportefeuille van de corporatie. Die huisjes zijn slechts interessant voor een beperkt deel van de sociale doelgroep. Geen investering die voor rekening van de corporatie zou moeten komen , aldus het college.

Er staan overigens al verschillende kleine woninkjes in Hengelo, zoals de kabouterwoningen in de Bloemenbuurt, de witte huisjes in Veldwijk ten zuiden van het FBK stadion en de witte huisjes in de Nijverheid. Welbions bekijkt hoeveel kabouterhuisjes er kunnen blijven staan. Eerder was de corporatie van plan ze allemaal te laten slopen. De witte huisjes blijven allemaal overeind. Ze staan ook in het meerjaren-onderhoudsprogramma van Welbions.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.