Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Het Nije Huis per direct op zoek naar tijdelijke onderdak

310843 nijehuis1

Het Nije Huis in Hengelo, centrum voor ondersteuning en begeleiding bij kanker, is per direct op zoek naar een tijdelijk onderkomen. De huidige lokatie Beursstraat 9 in Hengelo heeft last van een een acuut vochtprobleem. De herstelwerkzaamheden nemen 3 tot 4 maanden in beslag. Reden voor Debby Nijenhuis, oprichter en directeur van De Nije Stichting, om de deuren te sluiten.

"Vooruitlopend op die herstelwerkzaamheden hebben we besloten om per direct onze deuren te sluiten, omdat we dagelijks een kwetsbare doelgroep ontvangen en geen enkel risico willen nemen. Dat raakt me natuurlijk diep, want we brengen onze gasten in onzekerheid. Onze deur staat normaal juist altijd en voor iedereen open en nu moet ik hen vertellen dat ik niet weet wanneer we waar weer open gaan.

Nijenhuis en haar team van vrijwilligers zijn nu met spoed op zoek naar een tijdelijke locatie voor alle gasten die in het centrum komen voor hulp, activiteiten of gewoon vanwege de warme sfeer die het centrum ademt. Daarna zal er ook ruimte gezocht moeten worden voor alle spullen en natuurlijk voor de 150.000 vlaggetjes die overal ter wereld zijn gehaakt voor het wereldrecord, dat De Nije Stichting op 13 maart hoopt te verbreken.

De Kerstfair, die in het huis gepland stond op zondag 10 december van 12:00 - 17:00 uur, kan doorgaan dankzij directe hulp van de Schouwburg Hengelo.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.