Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Bijeenkomst SP Hengelo over dreigende sluiting spoedeisende hulp

310775 radio huisarts

HENGELO De Hengelose SP houdt op maandag 11 december samen met het landelijk comité Nationaal ZorgFonds een informatie-avond over marktwerking in de zorg en de dreigende verdwijning van de afdeling Spoedeisende Hulp uit Hengelo. Zorg moet beschikbaar en dichtbij georganiseerd worden , aldus de SP. Zo ook de Spoedeisende Hulp. Dat de sluiting in Hengelo dreigt is volgens de partij het gevolg van politieke keuzes. Niet de markt maar de mens moet voorop staan als het gaat om bereikbare zorg. Dat betekent dus niet de zorg weghalen uit Hengelo, maar op zijn minst behouden , stelt de SP. Sprekers op de bijeenkomst zijn onder meer Henk van Gerven, voormalig SP-Tweede Kamerlid en oud-huisarts, en Luc de Vries, huisarts in Diepenheim en voorzitter van de Huisartsenpost Hengelo, waarbij 71 Twentse artsen zijn aangesloten. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in de bibliotheek aan de Beursstraat. De toegang is gratis, iedereen is er welkom.

Zorg moet beschikbaar en dichtbij georganiseerd worden , aldus de SP. Zo ook de Spoedeisende Hulp. Dat de sluiting in Hengelo dreigt is volgens de partij het gevolg van politieke keuzes.

Niet de markt maar de mens moet voorop staan als het gaat om bereikbare zorg. Dat betekent dus niet de zorg weghalen uit Hengelo, maar op zijn minst behouden , stelt de SP. Sprekers op de bijeenkomst zijn onder meer Henk van Gerven, voormalig SP-Tweede Kamerlid en oud-huisarts, en Luc de Vries, huisarts in Diepenheim en voorzitter van de Huisartsenpost Hengelo, waarbij 71 Twentse artsen zijn aangesloten.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur in de bibliotheek aan de Beursstraat. De toegang is gratis, iedereen is er welkom.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.