Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Actie LokaalHengelo tegen grijze 'woekercontainer'

310597 radio grijze otto

HENGELO LokaalHengelo komt woensdag in actie vóór het behoud van de grijze afvalcontainers en tégen de woekercontainer de peperdure grijze container. De lokale partij gaat in de binnenstad flyeren en begint daarmee om 11.00 uur op het marktplein bij de beren. LokaalHengelo is fel tegenstander van omgekeerd inzamelen en groot voorstander van nascheiden. Omdat dit uit vele onderzoeken het beste voor het milieu is gebleken.

Het omgekeerd inzamelen komt woensdagavond aan de orde tijdens de Politieke Markt in de multifunctionele accommodatie Berflo Es. Hengeloërs die na 1 juli 2018 gebruik willen maken van de grijze Otto, kunnen dat bij de gemeente tegen kostprijs aanvragen. Ze betalen daarvoor 36 euro per jaar extra bovenop het vastrecht en 16,50 euro per keer voor het legen van de (grote) container.

Tegenstanders van de asociale tarieven zijn met een petitie Stop de woekercontainer in Hengelo begonnen. Daar komt nu de actie van LokaalHengelo bij.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.