Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

LokaalHengelo: Leo Janssen gaat, Gerrit Megelink komt

309715 radio stadhuis2

HENGELO Gerrit Megelink wordt de lijsttrekker van LokaalHengelo bij de komende raadsverkiezingen in maart. Leo Janssen, mede-oprichter en enig raadslid van LokaalHengelo, stopt als raadslid. Dat liet hij donderdagavond tijdens de algemene ledenvergadering weten. Janssen vindt het na twaalf tijd om het stokje door te geven, gaf hij aan. Hij staat wel op een verkiesbare plek, maar zal geen zitting nemen in de gemeenteraad.

Zijn opvolger is een bekende Hengeloër: Gerrit Megelink was meer dan twintig jaar actief in de Hengelose horeca, onder meer als exploitant van het vroegere café La Deco aan de Marktstraat. Hij weet uit eigen ervaring, maar ook uit veel gesprekken met Hengeloërs, wat er leeft bij inwoners , aldus het direct na de ledenvergadering uitgegeven persbericht. Volgens Megelink voelen veel Hengeloërs zich door het Hengelose bestuur en politiek genegeerd en in de steek gelaten. Het is zijn ambitie om daar verandering in aan te brengen.

Megelink: De minachting waarmee het Hengelose bestuur en de lokale politiek haar inwoners vaak tegemoet treedt, moet tot het verleden gaan behoren. Hij wil aanpakken, belooft hij, om echte inspraak en invloed van burgers mogelijk te maken. Zijn inzet: We willen stille armoede aanpakken, we willen aanpakken om de Hengelose kinderen hun wegbezuinigde speelruimte weer terug te geven en we willen aanpakken om de grijze container te behouden en onderzoek naar nascheiden. Genoeg te doen.

Achter Megelink staan op nummer 2 Seviye Koca-van Wier, mede eigenaar Hands For Hair, op nummer 3 Henk Vosmeijer, huidig OR-voorzitter van Eaton en op nummer 4 Patrick Rillmann, verpleegkundige. De verdere lijst is nog niet helemaal compleet. Partijvoorzitter Erwin Oude Middendorp rekent op drie tot vijf zetels bij de verkiezingen op 21 maart

Leo Janssen is nog niet weg: Ik zal de partij van dichtbij blijven steunen en kies voor een actieve rol waarbij ik et raad en daad de fractie zal helpen. Megelink wordt volgens het persbericht van LokaalHengelo verder bijgestaan door een groot aantal Hengeloërs van allerlei verschillende komaf, verschillende winstreken en lagen uit de bevolking. Maar altijd Hengeloërs geworteld in de lokale samenleving.

Het verkiezingsprogramma van LokaalHengelo heeft onder meer aandacht voor echte steun voor de onderkant van de samenleving. De steeds verder stijgende gemeentelijke belastingdruk maakt het voor de kwetsbaren in Hengelo steeds moeilijker om het te redden en daarom moet er een deltaplan voor de aanpak van stille armoede komen.

Andere punten zijn een flinke impuls voor het meisjes- en vrouwenvoetbal in Hengelo. We willen dat Hengelo de meidenvoetbalstad van Nederland wordt. Ook moet er alles aan worden gedaan om het hoger beroepsonderwijs weer naar Hengelo te krijgen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.