Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

VIDEO: Gemeente Hengelo zet in op preventie om duur maatwerk in de zorg te voorkomen

309400 tmz

Door bezuinigingen van het rijk op de zorg moet de gemeente Hengelo creatief zijn, bijvoorbeeld door meer in te zetten op preventie. Dat betekent eerder signaleren wat nodig is, zorgen dat zorg dichtbij en laagdrempelig beschikbaar is om zo te voorkomen dat mensen in duurdere zorgtrajecten belanden. Wijkracht zet zich samen met partners en de gemeente in om het preventieve voorliggende veld te verbinden met de maatwerkaanbieders.

"Het moet minder duur en meer voorliggend, maar zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit," zegt wethouder Jan Bron. Succesvolle initiatieven om eerder te signaleren wat nodig is, zijn de AVEM ontmoetingsgroepen voor Suryoyo- Turks- en Arabisch sprekende ouderen. Ook wijksteunpunten als Thiems Inn van TMZ TriviumMeulenbeltZorg in het centrum van Hengelo vervullen een belangrijke rol. Ouderen en wijkbewoners kunnen er terecht voor (zorg)advies en ondersteuning, met of zonder indicatie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.