Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Raadslid Roel Kok stapt uit VVD-fractie Hengelo

309107 roelkok1

Raadslid Roel Kok splitst zich af van de lokale VVD-fractie. Onlangs werd duidelijk dat voor hem geen plek meer was op de kandidatenlijst van de partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De VVD in Hengelo heeft als regel dat raadsleden maximaal twee termijnen meedoen. Kok is over dat besluit enorm teleurgesteld. Voor Jos Rikkerink maakte de partij wel een uitzondering, die staat op de 5e plek op de lijst.

Kok (63) maakte maandagavond zijn vertrek bekend, meldt Twentsche Courant Tubantia. Het raadslid wil er graag nog vier jaar aan vastknopen. Hij gaat zich daarom zo snel mogelijk aansluiten bij een andere partij en meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Kok: "Eind van deze week maak ik bekend hoe ik dat inhoud ga geven. In elk geval geen éénmansfractie, want daar hebben we er al genoeg van in Hengelo."

VVD-fractievoorzitter Onno Fiechter zegt in een korte reactie zich niet druk te maken om het afsplitsen van Kok. De partij heeft nu nog maar drie raadszetels over.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.