Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Marktplein Hengelo kiezen: zó moet het volgens IAA Architecten

308573 radio markt iaa

HENGELO - De inspiratie voor het ontwerp van IAA Architecten is het huidige marktplein. Het architectenbureau vindt de schaal van het plein niet bij de wanden passen en omschrijft het als een 'onherbergzaam gebied.' Voor IAA was de vraag hoe het plein gezellig en uitnodigend kan worden gemaakt en bezoekers aan kan trekken.

Door het toevoegen van een Hengeloos icoon wil het bureau het plein een Hengelose identiteit geven: een combinatie van staal en ingenieursschap. Door echt groen toe te voegen moet het plein tot leven komen en een fijne, groene ruimte worden, legt IAA uit. Er moeten activiteiten kunnen plaatsvinden, maar je moet er ook rustig kunnen zitten.

Het ontwerp gaat er voor zorgen dat het marktplein een decor wordt waar activiteiten ontplooid kunnen worden terwijl het ook zonder activiteiten een goede en fijne verblijfsplek is waar je graag bent. Het concept van het marktplein kan zich blijven ontwikkelen. Het plein moet een prettige pek worden met meer mensen en daardoor meer ondernemers , aldus IAA Architecten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.