Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Marktplein Hengelo kiezen: zó moet het volgens Mecanoo

308570 radio markt mecano

HENGELO - De inspiratie voor het ontwerp van Mecanoo architecten is Hengelo zelf en dan met name de Hengelose geschiedenis, geeft het bureau aan. Mecanoo architecten wil van het marktplein een woonkamer maken voor de stad. De randen van het plein bestaan in het ontwerp uit rijen met bomen. In het midden van het marktplein staat dan een gebouw.

Om het plein af te maken komt er klinkerbestrating te liggen. Uiteindelijk moet het een warm en prettig plein worden met een klein gebouwtje geïnspireerd op het verleden. Het gebouw heeft niet alleen een decoratieve functie, maar kan ook gebruikt worden voor activiteiten , aldus Mecanoo

Het thema van het plein wordt voedsel en cultuur. Het architectenbureau daarover: Wereldwijd verdwijnen er steeds meer winkels. Gezond eten, regionaal voedsel, lekker eten, samen naar het marktplein komen en het samen maken van eten is de toekomst. Het plein moet de ontmoetingsplek van Hengelo worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.