Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Nieuw marktplein kiezen: alleen voor Hengeloërs

308033 radio markt 1

HENGELO Iedereen vanaf acht jaar mag vanaf zondag een stem uitbrengen op een van de drie ontwerpen voor de invulling van het marktplein. Maar dan wel een paspoort of ID-kaart meenemen: want alleen Hengeloërs mogen meebeslissen over het toekomstig uiterlijk van het meest bekritiseerde plein in deze gemeente.

De ontwerpen zijn vanaf zaterdag 25 november op internet te zien: bureauhengelo.nl/stemophetmarktplein. Maar wie z n keuze kenbaar wil maken, zal toch achter de laptop vandaan moeten komen. Stemmen kan in het stembureau, en dat is gevestigd in het nieuwe House of Hengelo , op de hoek van de Markt en de Molenstraat.

Van 12.00 tot 17.00 uur kunnen Hengeloërs op koopzondag een keuze maken uit de ontwerpen van de bureaus West8, Mecanoo en IAA. Dit is verder de hele week nog mogelijk, vanaf 9.00 uur s morgens tijdens de winkeltijden. Het zijn overigens concepten en geen kant-en-klare ontwerpen. Aanpassingen zijn mogelijk, en wie daartoe ideeën heeft kan dat op het stembiljet aangeven.

Het House of Hengelo is een initiatief van Bureau Hengelo, Stichting Centrummanagement Hengelo, de Stadswerkplaats en de Stichting Vastgoed Hengelo. Het is de bedoeling dat iedereen hier straks kan binnenlopen met vragen over en ideeën voor het stadscentrum. Het wordt ook een vergaderbolwerk van de betrokken partners.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.