Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Wie betaalt WiFi in Hengelose binnenstad vanaf volgend jaar?

308032 radio wifi

HENGELO Om gratis WiFi in de binnenstad ook vanaf volgend jaar overeind te houden heeft er momenteel druk overleg plaats tussen gemeente en ondernemers. Het is namelijk nog niet duidelijk wie dat netwerk straks moet betalen.

De gemeente Hengelo heeft de eerste drie jaar, 2014 t/m 2016, de kosten voor aanleg, onderhoud en beheer van WiFi betaald. Bureau Hengelo heeft dat dit jaar voor zijn rekening genomen. En de vraag is nu hoe het verder moet.

De CDA-fractie heeft de gemeente gewezen op de Europese subsidieregeling WiFi4EU, voor het verstrekken van gratis WiFi in publieke ruimtes. Dat ziet het college van B en W wel zitten en gaat in Brussel subsidie aanvragen om het bestaande netwerk op te waarderen. De regeling voorziet in de eenmalige aanschaf en aanleg van WiFi-apparatuur.

Dat betekent dat er ook afspraken moeten worden gemaakt wie de structurele kosten en het beheer van het WiFi-netwerk de komende jaren voor z'n rekening neemt. In elk geval: het college vindt dat een goed WiFi-netwerk bij een aantrekkelijke binnenstad hoort. Belangrijk uit oogpunt van marketing en promotie, informatie en 'algemene dienstverlening aan de binnenstadsbezoeker.'
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.