Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Verspreiding Hengelo's Weekblad laat te wensen over

307967 preview1 hengeloos weekblad

De verspreiding van het Hengelo s Weekblad onder de inwoners van Hengelo laat al enige tijd te wensen over. Dat is een probleem, omdat het gemeentenieuws in dit weekblad wordt gepubliceerd. Hierin staat onder meer informatie over vergunningsaanvragen die bij de gemeente zijn ingediend. Fractievoorzitter Annie Doornbos van BurgerBelangen stelde dinsdagavond in de raadsvergadering vragen over de verspreiding van het Hengelo s Weekblad. De PvdA kaartte een paar maanden geleden de bezorgproblemen van het huis-aan-huisblad ook al aan. PvdA-fractievoorzitter Marie-José Luttikholt is teleurgesteld dat de kwestie nog steeds niet is opgelost.


Steekproef

Wethouder Ten Heuw erkende dat de bezorging van het Hengelo s Weekblad niet optimaal is. Dat komt volgens Ten Heuw doordat de Persgroep, die verantwoordelijk is voor de bezorging, moeite heeft om voldoende bezorgers aan zich te binden. Uit een steekproef die in april dit jaar is gehouden, blijkt dat 91 procent van de kranten correct wordt bezorgd, maar dat moet minimaal 95 procent zijn. Om het bezorgingsprobleem te ondervangen, zijn er meer punten gekomen waar het Hengelo s Weekblad gratis afgehaald kan worden. Ook zijn er op de afhaalpunten meer exemplaren van het weekblad beschikbaar. Verder is het van belang dat mensen er melding van maken als ze het Hengelo s Weekblad niet ontvangen , aldus de wethouder.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.