Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Geen instortingsgevaar in Hengelo

HENGELO Er zijn in Hengelo geen risico s van instortende gebouwen met zogenaamde breedplaatvloeren. Dat blijkt uit een grondige inventarisatie van bouwdossiers, meldt de gemeente.

Dat onderzoek is ingesteld naar aanleiding van het instorten van een parkeergarage vlakbij Eindhoven airport. Het ministerie van binnenlandse zaken vroeg de gemeenten daarop om alle eigenaren van gebouwen, die na 1999 zijn gebouwd en waar breedplaatvloeren zijn toegepast, te informeren.

Dat leidde tot een lijst met panden waar mogelijk zulke verdachte vloeren zijn gelegd. Daarbij zijn de bouwdossiers opgevraagd en bekeken. De conclusie: Op basis van de beschikbare informatie is de beoordeling gemaakt dat er in Hengelo geen sprake is van gevaarlijke vloeren.

Maar ook in woningen kunnen breedplaatvloeren liggen. Het is lastig om zo'n vloer te herkennen, aldus de gemeente. Informatie staat in de berekeningen die behoren bij de bouwvergunning en dat kunt u navragen bij de aannemer of constructeur. Ook kunt u bij de gemeente het dossier van uw woning inzien.

Maar de eigenaar van de woning is en blijft eindverantwoordelijk, benadrukt de gemeente.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.