Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

StARTion boven station Hengelo definitief dicht

306940 radio startion dicht

HENGELO Kunstbroedplaats StARTion in het stationsgebouw is definitief dicht. De vlag is zondagmiddag symbolisch en letterlijk gestreken bij het afsluiten van de laatste tentoonstelling: Het Kunstwarenhuis, ondertiteling OP=OP. Een verkoopexpositie met prettig geprijsd werk van veertig aangesloten Hengelose leden. Er is, ondanks de teleurstelling over de sluiting, in elk geval goed verkocht.

De komende dagen wordt de langwerpige ruimte, waar de afgelopen twee jaar verschillende tentoonstellingen hebben plaatsgehad, leeg geruimd. Uiterlijk 30 november neemt eigenaar NS Stations de etage weer over, omdat ze deze kan verhuren aan NS Reizigers. En die boodschap kwam nogal onverwacht. Verschillende tentoonstellingen die voor 2018 al op het programma stonden, moesten worden afgelast.

StARTion wordt nu een stichting en gaat zich voorlopig geheel richten op de geplande tentoonstellingen elders in het land en in Duitsland. Wel wordt gezocht naar een mogelijke nieuwe ruimte in Hengelo, mits (financieel) ondersteund door de gemeente Hengelo en/of andere partijen, geeft initiatiefnemer en coördinator Pier van Dijk aan.

Niet langer vullen praatjes gaatjes en gaat voor niets de zon op. Er is veel geld uitgetrokken voor de binnenstad en andere zaken, maar slechts 50.000 euro voor de professionele beeldende kunst; nu eerst een fatsoenlijk kunstbeleid , aldus Van Dijk in een brief aan het gemeentebestuur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.