Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

'Geen risico's door ratten in Hengelose kinderboerderij'

306135 radio rat

HENGELO De bezoekers van de kinderboerderij lopen geen gevaar door de rattenoverlast. Daarover zijn geen incidenten bekend, antwoordt het college van B en W op vragen van raadslid Leo Janssen (Lokaal-Hengelo). Soms verdwijnt er wel een jonge duif, maar daarbij kan ook een hermelijn of steenmarter de schuldige zijn. En dat gebeurde in het verleden ook al.

Janssen toonde zich ongerust over het rattenprobleem bij kinderboerderij t Weusthag aan de Van Alphenstraat. Het college beaamt dat de overlast is gegroeid: in twee maanden tijd zijn er zo n 120 ratten gevangen. Dat heeft verschillende oorzaken, volgens de gemeente. Enerzijds heeft het te maken met rioolwerkzaamheden in de Hengelose Es, waardoor ratten op zoek gaan naar een andere plek. En bij de kinderboerderij vinden ze gemakkelijk voedsel.

Anderzijds is de overlast het gevolg van het feit dat er sinds begin van dit jaar alleen nog maar in uiterste noodzaak gif mag worden gebruikt. Daarom worden nu lokdozen en zogenaamde rattenhotels ingezet. En die zijn minder effectief dan gif. Maar de laatste weken worden minder ratten gevangen. De maatregelen hebben blijkbaar toch effect, aldus de gemeente.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.