Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

ProHengelo proeft de sfeer in de stad

306023 radio prohengelo

HENGELO Hengeloërs zijn weinig tevreden over hun binnenstad: dat is een bekend gegeven en dat zagen leden van ProHengelo woensdagmiddag nog eens bevestigd: ze stonden met een kraampje op de markt en vroegen passanten om een vragenlijstje in te vullen. De fractie wil de reacties gebruiken om ideeën op te doen voor het opstellen van het nieuwe programma voor de komende jaren.

Uit de reacties blijkt dat het stadscentrum terecht in de schijnwerpers staat. Meer terrasjes en leuke winkeltjes , vatten de raadsleden Bas van Wakeren en Edith van der Brugh de aanbevelingen samen. Een andere conclusie: Ze zijn heel negatief over de binnenstad: geen sfeer, niks te doen, niet gezellig. Ook gebruikten twee marktbezoekers de omschrijving spookstad. Van Wakeren: Maar daar zat een Enschedeër bij.

Een zich professional noemende lijstinvuller pleitte voor meer aandacht voor openbare orde en het vervroegen van de horeca-sluitingstijden naar vier uur s morgens. De opmerking dat de markt gezelliger moet worden, was geen verrassing. Een andere wil meer muziek in het centrum. En ook nog een positieve reactie, aldus Van Wakeren en Van der Brugh: De mensen vinden het prettig om in Hengelo te wonen.

Met het kraampje heeft ProHengelo een vroege aftrap gegeven voor de naderende verkiezingsstrijd: op 21 maart volgend jaar wordt een nieuwe gemeenteraad gekozen. De lokale partij, die 66 miljoen in de binnenstad wil investeren, gaat de strijd in met een nieuwe slogan. De oude kreet, open, eerlijk, anders is ingewisseld voor Tijd voor verandering.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.