Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Vragen SP over operatie €˜Bollenpracht €™ in €™t Hengelose Kotte

305953 radio bollen

HENGELO De SP wil weten waarom t Kotte geen buurtbon heeft gekregen voor het verfraaien van het buurtje met bloemen. De bewoners regelen het nu zelf maar en planten op zaterdag 25 november zo n 16.000 bollen voor sneeuwklokjes, krokusjes en blauwe druifjes in de gemeentelijke groenstroken.

De Twentsche Courant Tubantia meldt dat de buurtbon is afgewezen omdat narcissen en tulpen tot structurele onderhoudskosten leiden, waarbij het maaischema moet worden aangepast. Dus van die bollen ziet de buurtvereniging maar af, die volgend voorjaar, bij het dertigjarig bestaan van de bewonersvereniging, de buurt kleur wil geven.

Nu is de Hengelose SP in de pen geklommen. Raadslid Andries Bruinsma wil van het college van B en W wel eens weten hoe de communicatie precies is verlopen tussen de aanvrager en de beoordelaar van de buurtbon over operatie Bollenpracht. Hij informeert verder onder meer naar de exacte reden van de afwijzing en vraagt zich af of er nog overleg is geweest over alternatieve oplossingen.

Bijvoorbeeld: Is de mogelijkheid 'eigen beheer' of 'participatie in het beheer' (waaronder maaibeheer) m.b.t. het beoogde terrein onderzocht?
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.