Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

€˜Gratis hondenpoepzakje moet terug in Hengelo €™

305873 radio hond

HENGELO De raadsleden Leo Janssen van Lokaal Hengelo en Ben van Veen (Lid Van Veen) willen de gratis hondenpoepzakjes terug. In de komende raadsvergadering dienen ze daartoe een motie in. Het gratis poepzakje werd slachtoffer van de gemeentelijke bezuinigingen in de afgelopen jaren. En daardoor is de overlast van hondenpoep toegenomen, aldus de twee.

Omdat hondenbezitters die zakjes tegenwoordig moeten betalen, worden ze ten onrechte benadeeld ten opzichte van de Hengeloërs die geen viervoeter in huis hebben, zo is de redenatie van de twee. En daarom moeten die gratis poepzakjes terug. Die zakjes kosten geen drol, maar schelen wel een hoop drollen in de Hengelose wijken, straten, groenstroken en parken.

De poepzakjes moeten vanaf 1 januari weer verkrijgbaar zijn in onder andere wijkcentra en supermarkten, vinden Van Veen en Janssen. De laatste zag tijdens de recente begrotingsbehandeling nog zijn plan mislukken om de hondenbelasting maar af te schaffen. Die belasting stamt nog uit de tijd dat honden als trekdieren werden gehouden. Dat was enkele honderden jaren geleden , aldus het raadslid.

Samen met Van Veen heeft hij overigens nóg een motie klaarliggen over de Hengelose viervoeters: het oormerken van de hondenbelasting. De inkomsten moeten dan helemaal beschikbaar komen voor het hondenbeleid.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.