Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

VIDEO: Wethouder Marcel Elferink reageert op kritiek op zijn functioneren

304539 elferink1

De gemeenteraad heeft voldoende vertrouwen in Wethouder Marcel Elferink, bleek dinsdagavond in het interpellatiedebat. Er is kritiek op de wethouder op het oppakken van dossiers als het afvalbeleid en de binnenstad. Vooral in dit laatste dossier zou hij de laatste jaren onvoldoende zichtbaar zijn geweest, is de kritiek van onder meer ProHengelo. Dat de wethouder kritiek krijgt, vindt hij niet leuk, maar niet erg. Want zo zei hij "Er is maar één persoon bestuurlijk verantwoordelijk, en dat ben ik."

Over de situatie van de binnenstad zegt Elferink dat hij geen wonderen kan verrichten. "Ik zou graag met een toverstokje willen zwaaien, maar dat kan niet. Hij verwees naar een Afrikaans gezegde, dat als je snel wil gaan, dat je dan alleen moet gaan, maar als je ver wilt komen, dat je dan samen moet optrekken. Dat samen optrekken is gebeurd, want de gemeente en binnenstadspartners werken aan een plan en daar zijn nu ook middelen voor beschikbaar. De komende jaren is 13 miljoen euro beschikbaar om te investeren in de binnenstad.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.