Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Hengelose sportwereld ziet niets in sportraad

303450 radio voetbal

HENGELO De Hengelose sportverenigingen hebben geen enkele behoefte aan een sportraad. Dat is gebleken uit een onderzoek, waaraan zestien grote en kleine clubs uit verschillende takken van sport hebben deelgenomen. Sportwethouder Claudio Bruggink vindt zo n sportraad zelf ook absoluut niet nodig.

De gemeenteraad vroeg het college van B en W eind vorig jaar om eens te kijken of het oprichten van een sportraad nuttig zou zijn. Maar de overgrote meerderheid van de sportverenigingen vindt dat er voldoende verbinding is tussen gemeente en verenigingen , concludeert het college.

De sportclubs vinden dat de opzet met themabijeenkomsten goed werkt en dat eigen contacten met de gemeente over het algemeen goed verlopen. De overgrote meerderheid vindt dat een sportraad geen goede toevoeging is , aldus het college. Bruggink: Ze willen er geen extra laag bij tussen de verenigingen en de gemeente.

Het college van B en W heeft wél begrepen dat het op prijs wordt gesteld als vertegenwoordigers van de gemeente af en toe langskomen bij activiteiten om zo op een informele manier bij te kunnen praten. Dat zullen we dan ook zeker blijven doen en waar wenselijk uitbreiden. Ook gaan we door met het gericht betrekken van sportverenigingen bij onderwerpen die hen specifiek raken, zoals bijvoorbeeld kunstgras, duurzaamheid en aangepast sporten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.