Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Gymzaal Hengelose Hofstede MTS blijft overeind, maar zonder huurders

303446 radio mts

HENGELO De gymzaal van de voormalige Hofstede MTS blijft staan, maar krijgt verder geen functie meer. De 100.000 euro die bij de gemeente klaar lag voor de verbouwing, wordt nu gebruikt voor het tijdelijke beheer. Tijdelijk, want het college van B en W houdt nog altijd rekening met nieuwbouw van het WTC Twente, dat naast de gymzaal is ondergebracht. De gemeenteraad heeft eerder al aangegeven dat de vleuel met de gymzaal niet mag worden gesloopt, zoals het college graag wilde. Er toonde onder meer een judoschool interesse om de oude sportzaal te huren. Maar de verbouwing van de verwaarloosde en gestripte ruimte zou zo duur worden dat de belangstellende kandidaat-huurders dat niet meer konden doorrekenen aan hun bezoekers in een periode van vijf jaar. Er worden nu geen pogingen meer gedaan om een nieuwe bestemming voor de gymzaal te vinden. Maar de vleugel het linker gedeelte van het hoofdgebouw, het WTC zit aan de rechterzijde blijft wél staan, totdat er wellicht ooit nog eens nieuwbouw zal verrijzen.De voormalige Hofstede MTS krijgt ook geen status van gemeentelijk monument. De erfgoedverenigingen Heemschut en het Cuypersgenootschap hadden bezwaar gemaakt tegen de afwijzing van het college om de oude school tot monument te bevorderen, maar B en W blijven bij hun besluit: De kosten voor noodzakelijk bouwkundig onderhoud zijn op de lange termijn onevenredig in verhouding tot de daarmee te dienen doelen.

De gemeenteraad heeft eerder al aangegeven dat de vleugel met de gymzaal niet mag worden gesloopt, zoals het college dat graag wilde. Er toonde onder meer een judoschool interesse om de oude sportzaal te huren. Maar de verbouwing van de verwaarloosde en gestripte ruimte zou zo duur worden dat de belangstellende kandidaat-huurders dat niet meer konden doorberekenen aan hun bezoekers in een huurperiode van vijf jaar.

Er worden nu geen pogingen meer gedaan om een nieuwe bestemming voor de gymzaal te vinden. Maar de vleugel het linker gedeelte van het hoofdgebouw, het WTC zit aan de rechterzijde blijft wél staan, totdat er wellicht ooit nog eens nieuwbouw zal verrijzen.

De voormalige Hofstede MTS krijgt overigens geen status van gemeentelijk monument. De erfgoedverenigingen Heemschut en het Cuypersgenootschap hadden bezwaar gemaakt tegen een eerdere afwijzing om de oude school tot monument te bevorderen, maar B en W blijven bij hun besluit: De kosten voor noodzakelijk bouwkundig onderhoud zijn op de lange termijn onevenredig in verhouding tot de daarmee te dienen doelen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.